OSVETA NASILNOG I BAHATOG POLICAJCA MILANA NIKOLOVA?! (VIDEO)

U petak, oko 15 časova u blizini OŠ “Đura Jakšić”, bez ikakvog povoda patrola Interventne jedinice PU Zaječar, zaustavila je sedamnaestogodišnjeg Davida Todorovića, radi kako su rekli rutinske kontrole. David je na zahtev policijskog službenika Milana Nikolova dao ličnu kartu, a zatim je odgovarao na pitanja koja mu je Nikolov postavljao. Među pitanjima je bilo i gde mu radi otac. Kada je maloletni David odgovorio da mu je otac snimatelj i suvlasnik medijske kuće Za media, policijski službenik je postavio i pitanje da li poseduje narkotike, nakon što je David odgovorio da niti poseduje niti koristi narkotike, usledio je pretres. Ali ne običan pretres već filmski, uz urlanje, bacanje na zid, šutiranje po nogama i udarce pesnicom u bubrege. Nakon što policijski službenik Milan Nikolov kod maloletnog Davida nije pronašao ništa sumnjivo sa svojim kolegom je seo u službeni džip i otišao, a izmaltretirani i izudarani tinejdžer je ostao na ulici.

Nakon što su policajci otišli David je pozvao oca Dejana Todorovića, koji je odmah došao kolima i zajedno sa njim krenuo da slučaj prijavi Policijskoj upravi Zaječar. Na putu do stanice policije sreli su patrolu koja je bez razloga maltretirala tinejdžera, Davidov otac Dejan je pokušao da razgovara sa policijskim službenikom Milanom Nikolovim, koji je bio arogantan i neprijatan i uputio ih u Medicinski centar kako bi utvrdili da li maloletni David ima vidljive povrede i da ako im nešto nije jasno mogu da napišu pritužbu na njegov rad. Dejan Todorović je zatim otišao u PU Zaječar sa namerom da podnese pritužbu, ali mu je rečeno da to može da uradi tek u ponedeljak jer nema nikog od šefova koji bi pritužbu primili.

Ovaj slučaj, čini se, ima dublju pozadinu od prekoračenja službenog ovlašćenja bahatog policijskog službenika Milana Nikolova. Naime, samo dvadesetak dana ranije, 10.10.2020. godine, sa istim policajcem srela se i ekipa Za medije koja je snimajući dokumentarni film bila na centralnom gradskom trgu u Zaječaru kada je Milan Nikolov pokušao da obavi razgovor sa protagonistom filma Aleksandrom Marjanovićem. Tada je Nikolovu zasmetala TV ekipa i pokušao je da nam onemogući da snimamo na javnom mestu. Kako je to izgledalo možete videti u sledećem videu.

Iz prethodnog videa može se zaključiti da policijski službenik Milan Nikolov ima problem sa agresivnošću, ali i da je zloupotrebio svoja ovlašćenja jer nam je bez ikakvog razloga prvo izrekao opomenu, a zatim zapretio sudom. Na naše insistiranje da nam kaže koji smo zakon ili propis prekršili nije imao odgovor.

Nakon što se na meti bahatog policajca Milana Nikolova našao sin snimatelja i suvlasnika Za medije, postavlja se pitanje da li je „rutinska kontrola“ uz batine zapravo osveta zbog toga što nismo poslušali naređenja Nikolova da ne snimamo na javnom mestu, već smo objavili video sadržaj koji svedoči o njegovom bahatom ponašanju?

Takođe, postavlja se pitanje da li je uobičajena policijska praksa presretanje tinejdžera u sred bela dana na ulici, uz pretres i batine kao da se postupa prema šefu kriminalnog klana. Treba napomenuti i to da maloletni David nikada nije imao sukob sa zakonom i da je doživo šok, što zbog batina, što zbog poniženja nastalog neprimerenom primenom sile.

Čini se da je jedina Davidova krivica što je sin snimatelja i suvlasnika Za medije, medijske kuće koja već deceniju i po izveštava iz Zaječara i Timočke Krajine ne kalkulišući da li će se zameriti bilo kom bahatom pojedincu, bio on političar, policajac, kriminalac…

Zbog toga Za media zahteva od PU Zaječar da hitno reaguje i utvrdi sve zloupotrebe službenog ovlašćenja koje je policijski službenik Milan Nikolov učinio prilikom „rutinske kontrole“ Davida Todorovića, kao i u slučaju kada je pokušao da nas onemogući da snimamo na javnom mestu izričući nam opomenu i pretnju sudom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *