BOR: 16 novoinficiranih, opada broj pacijenata koji se javljaju kovid ambulanti

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija šest osoba je izlečeno, a zabeleženo je 16 novih slučajeva virusa korona, što znači da na današnji dan u Boru imamo ukupno 45 osoba pozitivnih na virus, rekli su na konferenciji za medije u Boru.

“Od 121 pristiglog rezultata, 16 je sa pozitivnim nalazom, dok se za još 14 briseva čekaju rezultati analiza. Kod svih novoobolelih pacijenata ustanovljena je blaga klinička slika i nalaze se u kućnoj izolaciji, a starosna granica pacijenata kreće se od 25 do 67 godina. Beleži se tendencija pada pregleda u kovid ambulanti, gde se tokom minulog vikenda na pregled javio 21 pacijent sa simptomima virusa. Ovo je ohrabrujući podatak, kao i činjenica da su svi pacijenti sa lakšom simptomatologijom”, rekla je na konferenciji dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja Bor.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Bor trenutno je hospitalizovano 14 pacijenata, od čega je osam pozitivnih na virus. Pacijenti su stabilnog zdravstvenog stanja, odnosno nisu životno ugroženi, rekao je ovom prilikom dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice Bor.

Nakon sastanka Stručno operativnog tima za higijensko epidemiološke mere gradskog Štaba za vanredne situacije, zaključeno je da je neophodno da sve mere ostanu na snazi, kao i da komunalna inspekcija strože kontroliše njihovo sprovođenje.

“Moram naglasiti da su Borani u prethodnom periodu pokazali disciplinu u poštovanju mera, ali da će zbog neodgovornosti pojedinaca komunalna inspekcija rigoroznije kontrolisati i kažnjavati, sa akcentom na pojačani nadzor privrednih subjekata koji posluju na teritoriji grada. Svi se moraju pridržavati mera kako bi se sprečio rast broja zaraženih. Moramo se čuvati, paziti jedni na druge i zajedno se boriti protiv virusa”, rekao je na današnjoj konferenciji za medije Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *