U jeku turističke sezone u Sokobanji 12 i po hiljada gostiju

Sokobanja je ovih dana prepuna gostiju, trenutno ovde boravi oko 12 i po hiljada domaćih i stranih turista. Osim prelepih šetališta – na Ozrenu, Vrelo – Borići, Lepterija, Sokograd i uživanja u termomineralnim izvorima, posetioci, naročito oni mlađi, svakako uživaju i u Akva parku “Podina” i brojnim zabavno-kulturnim programima Organizacije za turizam i kulturu. 

Prema rečima direktora OTK Ljubinka Milenkovića, prvi “Green Heart Fest”, organizovan minulog vikenda, pružio je mladima svirku ukupno 22 benda ili solo izvođača, koji su tokom dana nastupali na Akva parku, a uveče u centru Sokobanje.

Prva polovina avgusta rezervisana je za međunarodni festival “Prva harmonika – Sokobanja”, koji će ove godine imati 54. izdanje od 12 do 14. avgusta.

Osim tradicionalnih manifestacija Sokobanja ima svakodnevno Banjsko kulturno leto za koje je ove sezone predviđeno ukupno 80 programa – predstava, koncerata, izložbi, plesnih i folklornih nastupa, zabavljača….

Kroz Akva park, koji je otvoren 2012. godine, ovih sunčanih dana dnevno prođe dve hiljade kupača. Inače, za protekle četiri godine primio je oko 450.000 dece i odraslih. Dnevna ulaznica za odrasle je 360 dinara, a za decu do 12 godina 260. Postoji mogućnost i poludnevne karte koja važi samo radnim danima od 15 sati i košta 260 dinara za odrasle i 160 za mlađe od 12 godina.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *