Zaječarski srednjoškolci se vratili sa nagradnog putovanja

30.09.2019 - 11:30
Zaječar
gimza.edu.rs

U periodu od 17. do 27. septembra 16 učenica i učenika zaječarske Gimnazije boravilo je u Stavrosu (Grčka). Oni su nagrađeni zahvaljujući rezultatima koje su ostvarili u prethodnoj školskoj godini kada su osvojili jednu od prve tri nagrade na državnim takmičenjima. Sa Gimnazijalcima zajedno su boravile i tri učenice iz Ekonomsko-trgovinske škole.

Nagrađeni su: Petar Vasiljević (Državno takmičenje iz matematike 2. nagrada, Državno takmičenje iz informatike 2. nagrada), Zoran Lunganović (Državno takmičenje iz fizike 2. nagrada, Državno takmičenje iz matematike 3. nagrada, matematički turnir “Arhimedes” 3. nagrada), Branko Grbić (Državno takmičenje iz informatike 1. nagrada), Lazar Stanojević (Državno takmičenje iz matematike 3. nagrada,  matematički turnir “Arhimedes” 3. nagrada), Iva Maletić (Kros RTS-a 1.mesto, republičko takmičenje u atletici 800m 1.mesto), Emilija Gagić (republičko takmičenje iz književnosti – Književna olimpijada 2. mesto), Stevan Vugdelija (Državno takmičenje iz fizike 2. nagrada), ženski odbojkaški tim – Jovana Đorđević, Iva Tošić, Jovana Lazarevska, Iva Georgijev, Jovana Đurđević, Mija Ranđelović, Teodora Dragojević, Jana Milenković i Kristina Nicić (Državno takmičenje u odbojci – 3. mesto).

Na put je trebalo da krenu još i Nevena Mušatović (republičko takmičenje u znanju španskog jezika – 2. mesto) i Anđela Bešir (Državno takmičenje iz fizike 2. nagrada) ali su bile sprečene iz opravdanih razloga.

U toku svog boravka u Stavrosu đaci su imali priliku da obiđu i Solun.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.