Konkursi Opštine Knjaževac za poljoprivrednike

04.09.2019 - 12:45
Knjaževac
Za media

U toku su tri konkursa opštine Knjaževac za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i to za zasnivanje zasada pod medonosnim biljem, organsku proizvodnju i nabavku opreme za preradu na gazdinstvu.

Sredstva su izdvojena iz Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede i namenjena su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

Biće subvencionisana udruženja pčelara za kupljeni sadni materijal u cilju povećanja površina za ispašu pčela. Iznos sredstava je od 80 odsto vrednosti investicije, a najviše do 1.500.000 dinara. Udruženje pčelara “Lipa” počelo je upis za nabavku medonosnog bilja.

Subvencionisaće se poljoprivrednici za kupljeni sadni, ili setveni materijal dozvoljen za upotrebu u organskoj proizvodnji, kontrolu i sertifikaciju koje se odnose na organsku proizvodnju, u iznosu od 80 odsto investicije, a najviše do 50.000 dinara.

Za nabavku opreme za uzorkovanje, prijem, preradu, punjenje i pakovanje mleka i proizvoda od mleka; za sušenje, preradu i pakovanje voća i povrća; blanširanje, pasterizaciju i sterilizaciju proizvoda; proizvodnju vina i drugih alkoholnih pića; opremanje degustacionih sala pomoć iznosi 80 odsto od ukupnih troškova, a maksimalni iznos povraćaja sredstava je 500.000 dinara po korisniku. 

Konkursi su otvoreni do 15. septembra. Informacije se mogu dobiti u Agenciji za razvoj ili na sajtu opštine Knjaževac.

 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.