Zaječar: TOC raspisao poziv za učesnike Letnje škole za traženje posla

18.08.2019 - 12:15
Zaječar
Za media

Timočki omladinski centar objavio je poziv za zainteresovane mlade od 15 do 30 godina da se prijave za učešće na Letnjoj školi za traženje posla.

Letnja škola za traženje posla je zamišljena kao jednomesečni intenizivni kurs koji bi bio organizovan tako da pripremi mlade za pronalaženje posla. U okviru ovog kursa oni će steći nova znanja, kompetencije i veštine neophodne za aktivno traženje posla. Jedan od zadataka ovih obuka je da ih osposobi da istražuju svoje poželjne poslodavce i možda im se sami nametnu.

Teme koje će biti obrađivane tokom obuke su pisanje CV-a i motivacionog pisma, simulacija razgovora za posao, komunikacija i javni nastupa, asertivna komunikacija, davanje povratna informacija (feedback) i timski rad.

Škola će biti održana u prvoj polovini septembra, a za učešće na školi prijavljivanje je do 25. avgusta, putem linka.

Učesnici koji prođu selekciju biće obavešteni putem mail-a do 31. avgusta.

Za dodatne infromacije zainteresovani se mogu obratiti putem mail-a office@toc.rs ili telefona 069/4441- 091.

Letnja škola za traženje posla realizuje se u okviru projekta "Osnaži se, pokreni se" koji sprovodi TOC uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Nakon letnje škole planirana je realizacija Realnih susreta sa poslodavcima iz zaječarskog i borskog okruga, za mlade koji će biti učesnici škole, ali i za druge zaitneresovane mlade.

Takođe biće organizovana i tradicioanalna POMAK konferecnija o frilensingu, kao i nekoliko meetup-ova na različite teme koje mogu pomoći mladima da se možda odluče za frilensing ili pokretanje sopstvenog biznisa, te na taj način obezbede sebi zaposlenje.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.