Omladinski rad na lokalu i međusektorska saradnja

13.10.2018 - 18:30
Zaječar
Za media

Timočki omladinski centar – TOC organizovao je sastanak sa predstavnicima institucija u Zaječaru na temu omladinskog rada.

Na sastanku se razgovaralo o daljoj saradnji TOC-a i institucija, a prisustvovali su predstavnici Centra za socijalni rad, Kancelarije za LER, Policijske uprave Zaječar, kao i Ustanove za dnevni boravak dece i mladih sa smetnjama u razvoju "Oblutak".

Zaključak sastanka je da je omladinski rad neophodan, kao i da je neophodna međusektorska saradnja institucija i organizacija koje sprovode omladinski rad u zajednici. Nedostatak koordinacije, kao i objedinjenog informisanja mladih pokazalo se kao jedan od ključnih problema.

Ovim skupom TOC je imao nameru da obezbedi prepoznatljivost organizacija koje kontinuirano ulažu u kvalitet svojih programa kod lokalnih institucija i ukaže na prednosti međusektorske saradnje, odnosno na koji način se zajedno može kreirati prostor u kome mladi mogu da rastu i razvijaju svoje potencijale kako bi postali aktivni i doprinosili zajednicama u kojima žive.

Sastanak je deo kampanje "Omladinski rad za bolji grad" koju sprovodi Nacionalna asocijacija praktičara omladinskog rada – NAPOR, u partnerstvu sa TOC-om i još deset organizacija iz cele Srbije.

 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.