Za vikend Timočki dani oraha u Vitkovcu

05.10.2018 - 09:45
Knjaževac
Vitkovac
Za media

Druga manifestacija o orahu i proizvodima od oraha „Timočki dani oraha“, biće održana predstojećeg vikenda u knjaževačkom selu Vitkovcu.

U subotu, u Domu kulture biće organizovano pravljenje kolača „Svekrvino oko“, zatim jela od oraha, bojenje pređe u ljusci oraha, izbor najbolje izložene orahovače, pravljenje džema od šipurka i takmičenje u brzom lomljenju oraha. Manifestacija počinje u 11 sati.

U nedelju, u isto vreme biće organizovan obilazak zaštićenog oraha u Vitkovcu, kao i poseta najvećoj plantaži oraha koja je u vlasništvu Velje Videnovića. U okviru manifestacije biće održano i predavanje o orahu profesora Mihajla Mike Markovića.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Vitkovčani slave ORAH - VOĆKU ČUDNOVATU (VIDEO)

30.10.2017 - 16:30
Manifestacija o orahu i proizvodima od oraha organizovana je minulog vikenda prvi put u Vitkovcu kod Knjaževca, pod nazivom Timočki dani oraha. Meštani Vitkovca, ali i gosti iz drugih sela predstavili su proizvode i jela od oraha.Više

Knjaževac: Prvi Timočki dani oraha u Vitkovcu

28.10.2017 - 18:00
Manifestacija o orahu i proizvodima od oraha organizovana je prvi put u Vitkovcu kod Knjaževca, pod nazivom Timočki dani oraha. Ovaj kraj je nekada bio poznat po najkvalitetnijim orasima koji su se ovde otkupljivali, a danas organizatori iz MZ Vitkovac žele manifestacijom da podsete na ovo uglavnom samoniklo drvo bez čijeg ploda nije moguće zamisliti mnoga jela a pre svega slatkiše. Meštani...Više