Za Nevsun ponuda Lundina "neprijateljska"

12.08.2018 - 07:30
Bor
Za media

Kompanija Nevsun Risoursiz Ltd. saopštila je 9. avgusta da je njen Odbor direktora, nakon pažljivog razmatranja i prijema preporuke specijalne komisije nezavisnih direktora, i posle obavljenih konsultacija sa svojim finansijskim i pravnim savetnicima, odbila neprijateljsku ponudu koju je uputila kompanija Lundin Majning Korporejšn, za sticanje svih emitovanih akcija kompanije Nevsun po ceni od 4,75 kanadskih dolara po akciji u gotovini. 

Odbor direktora jednoglasno preporučuje da akcionari kompanije Nevsun odbiju neprijateljsku ponudu i da ne prodaju svoje akcije, navodi se u njihovom saopštenju.

Kompanija Nevsun se u proteklih nekoliko meseci aktivno i opsežno pozabavila zanimanjem kompanije Lundin, zahtevajući sveobuhvatnu i pravičnu vrednost kojom se iskazuju strateška vrednost celokupne imovine kompanije, kao i postizanje maksimalne vrednosti za akcionare posredstvom strateškog ulaganja u kompaniju Nevsun, rekao je Dejv Smit, predsedavajući Specijalne komisije Nevsuna. Kompanija je navela da se vode pregovori sa većim brojem strana koje su iskazale zanimanje u pogledu mogućih rešenja sa većom vrednošću u odnosu na neprijateljsku ponudu kompanije Lundin i očekuje da će iz ovog procesa proisteći znatno bolje ponude ili druga moguća rešenja.

Do sada su primljene četiri ponude velikih i srednjih rudarsko-topioničarskih kompanija koje su iskazale svoju spremnost da kupe i do 19,9% učešća u kapitalu u kompaniji Nevsun, zajedno sa različitim predlozima za partnerstvo u razvoju Projekta Čukaru Peki, a Odbor direktora Nevsuna razmatra ove ponude. 

Kompanija Nevsun Risoursiz Ltd.u Srbiji posluje posredstvom svog zavisnog društva Rakita Eksplorejšn d.o.o. Gornja zona projekta Čukaru Peki smatra se jednim od najkvalitetnijih nalazišta bakra na svetu. Projekat je od izuzetne vrednosti i potencijala za Srbiju, a pod sposobnim i odgovornim upravljanjem kompanija Nevsun i Rakita očekuje se da će doneti dugoročnu korist lokalnoj zajednici, regionu, pa i čitavoj Srbiji. Kompanija Rakita nastavlja napredak projekta Čukaru Peki u skladu sa planom i dozvolom za izvođenje istražnih radova na izgradnji niskopa.

 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Švedski Lundin želi akcije Nevsuna za rudnik Čukaru peki (VIDEO)

31.07.2018 - 15:00
Večernje novosti su objavile da je bord direktora kanadske kompanije "Nevsun", koja je vlasnik istražnih prava nalazišta bakra i zlata "Čukaru peki" kod Bora, potvrdio da je švedska korporacija "Lundin" njihovim akcionarima dostavila zvaničnu ponudu za otkup njihovih akcija vrednu 1,4 milijarde dolara. Prema saznanjima ovog dnevnog lista, čelni ljudi "Nevsuna" su pozvali svoje akcionare da...Više

Bor: Kanadska kompanija Nevsun obeležila početak radova na izgradnji istražnog tunela (VIDEO)

04.06.2018 - 16:15
Danas je kod Bora označen početak izvođenja istražnih radova izradom niskopa odnosno tunela, u okviru geoloških istraživanja mineralnih sirovina bakra i zlata u hidrotermalnom sistemu Čukaru Peki koji sprovodi Rakita Eksplorejšn, za potrebe kanadske kompanije Nevsun. Početku radova prisustvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar rudarstva Aleksandar Antić, ambasadorka Kanade Keti...Više

Istraživanja kompanije Rakita potvrđuju rudno bogatstvo u okolini Bora (VIDEO)

14.12.2017 - 16:30
Na 6 kilometara južno od rudarskog Bora, sve je izvesnije, za četiri godine nići će novi rudnik sa očekivanom proizvodnjom od tri do četiri miliona tona bakarne rude. Istražni radovi borske kompanije Rakita, koja radi za kanadski Nevsun, već pokazuju da je lokacija Čukaru Peki veoma bogata bakrom i zlatom.Više