Poboljšanje demografske slike Zaječara jedna od tema razgovora između Nikole Selakovića i Boška Ničića

30.04.2018 - 15:15
Zaječar
Za media

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković održao je danas sastanak sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i saradnicima. 

Nikola Selaković je ovom prilikom istakao da se mora zajedničkim snagama raditi kako bi se određenim merama poboljšala demografska slika Zaječara, koja je poprilično loša. Selaković je najavio da će u Zaječaru održati prezentaciju demografske slike Zaječara krajem maja. Takođe, ovom prilikom će biti organizovan prijem za žene koje su od početka godine postale majke.

Na ovom sastanku je bilo reči i o Kancelariji za demografiju i populacionu politiku, koja će u narednom periodu biti otvorena u Zaječaru. U njoj će raditi stručni ljudi koji će se baviti analizom bračnog statusa mladih u zaječarskim selima, brojem novorođenih beba u odnosu na prethodne godine kao i o merama koje će morati da se preduzmu kako bi se povećao natalitet na teritoriji grada Zaječara.

Selaković i Ničić su razgovarali i o podsticajnim merama za investiciona ulaganja u banjski turizam.

Generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković pružio je veliku podršku lokalnoj samoupravi u Zaječaru uz dogovor da će se raditi u svakoj sferi koja se pokaže kao prioritetna za grad Zaječar.

 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.