Mehanizacija RTB-a krči rudničke ali i seoske puteve

27.02.2018 - 12:00
Bor
Za media

Snežna mećava praćena jakim vetrom, koja je juče okovala Bor, za manje od pola dana gotovo je paralisala saobraćaj u opštini, a rad na površinskom kopu „Veliki Kivelj“ učinila izuzetno teškim, obaveštavaju iz RTB-a Bor.

"Imamo problema sa strujom jer nam je kompletna elektromreža pod snegom. Dešavaju se „iskakanja“, mašine nam na kratko ostaju bez struje, ali radnici su non-stop na terenu i trude se da zastoji ne traju dugo" – kaže upravnik kriveljskog kopa Milan Delić. Upravnik dodaje da zbog veoma niske temperature, koja je u jednom delu dana dostizala i minus 14 stepeni, ni so kojom se posipaju rudnički putevi nije bila efikasno rešenje jer je dolazilo do proklizavanja, a teški kamioni – damperi su šlajfovali. 

Situacija nije ništa bolja ni u gradu, pa je mehanizacija RTB-a priskočila u pomoć lokalnim putarima i radnicima JKP „3. oktobar“ da probiju put ka selu Bučje, gde je u smetu ostao zavejan autobus „Bortravela“ koji je povezao drugu smenu basenskih radnika na posao. Jak vetar stvara snežne nanose u celoj opštini, pa su putevi slabo prohodni i ka Luki, Oštrelju, Gornjanu i Metovnici. Mehanizacija RTB-a danonoćno će biti na raspolaganju lokalnim putarima da što pre raščiste puteve ka ovim selima borske opštine.

 
Tagovi: 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.