Besplatno dobrovoljno poverljivo testiranje na HIV na Trgu oslobođenja u Zaječaru

30.11.2017 - 20:00
Zaječar
Za media

Timočki omladinski centar i ove godine nizom aktivnosti obaležiće 1. decembar - Međunarodni dan borbe protiv HIV-a i AIDS-a. Slogan ovogodišnje kampanje je "Testiraj se na HIV je važno je da znaš".

Centralna aktivnost biće održana u petak 1. decembra, od 14 do 16 časova, na Trgu oslobođenja u Zaječaru. Tom prilikom biće organizovano besplatno dobrovoljno poverljivo testiranje na HIV, kao i deljenje prezervativa i edukativnog materijala.

Takođe u petak, aktivisti TOC-a u saradnji sa đačkim parlamentima srednjih škola u Zaječaru (Gimnazija, Medicinska škola, Tehnička škola, Ekonomsko-trgovinska škola), u dvorištu srednjoškolskog centra, u vreme velikog odmora, razgovaraće sa svojim vršnjacima, učenicima srednjih škola o reproduktivnom zdravlju, zdravim stilovima života i kako se zaštiti od polno prenosivih bolesti.

U okviru ovih aktivnosti volonteri Timočkog omladinskog centra deliće sugrađanima na centralnoj uličnoj manifestaciji i učenicima srednjih škola informativne brošure o polno prenosivim infekcijama, kako se od njih zaštiti, o značaju redovne brige o svom zdravlju.

Ove aktivnosti Timočki omladinski centar realizovaće u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje "Timok" Zaječar i Unijom organizacija Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa HIV/AIDS-om.

Timočki omladinski centar u narednom periodu realizovaće i besplatno dobrovoljno testiranje na HIV i na trgu u Negotinu.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.