Ministar informisanja traži da lokalne samouprave izdvajaju novac za medije

18.09.2017 - 15:00
Niš
Blic
Za media

Kako prenosi današnji Blic, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević preporučio je lokalnim samoupravama da izdvoje barem jedan posto budžeta za sufinansiranje medija i informisanje građana.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević najavio je danas u Nišu da će Ministartvo preporučiti lokalnim samoupravama da izdvajaju barem jedan odsto svojih budžetskih sredstava za informisanje građana.

- Ne mogu se sve medijske kuće finansirati preko Ministarstva kulture i informisanja, lokalne samouprave moraju da se uključe i da izdvajaju više nego što to sada čine - rekao je Vukosavljević na skupu na kojem predstavljen Predlog strategije razvoja kulture Srbije za period od 2017. do 2027. godine.

Prema Vukosavljevićevim rečima, do kraja godine biće izrađena i nova Medijska strategija pošto je staroj strategiji istekla važnost.

- Nova strategija ponudiće nova rešenja kako bi se situacija u oblasti medija i informisanja stabilizovala - rekao je Vukosavljević

Za media portal podseća da u Zaječaru konkurs za sufinansiranje medija još nije raspisan iako je polovina septembra a sredstva za tu namenu su odavno opredeljena budžetom za 2017. godinu. Pre dvadesetak dana većina lokalnih medija u Zaječaru udružila se u zahtevu koji su uputili gradonačelniku Bošku Ničiću tražeći da raspiše konkurs po zakonu. Do danas to nije učinjeno. 

foto: Blic

 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.