Nakon pauze ponovo DANI BRESTOVAČKE BANJE

14.08.2017 - 16:30
Bor
Brestovačka banja
Za media

U Brestovačkoj banji kod Bora narednog vikenda, u subotu 19. avgusta biće održani "Dani Brestovačke banje". Nakon pauze koja je napravljena u organizovanju ove manifestacije u banji će tog dana biti obeleženo i 180 godina od podizanja Konaka kneza Miloša Obrenovića. Svečano otvaranje je u 12 sati.

Jednodnevni program obogatiće otvaranje prodajne izložbe suvenira i predmeta starih zanata, pripremanje tradicionalne hrane, zatim nastup kulturno-umetničkih društava i paljenje preobraženjske vatre na ušću Brestovačke reke i Pujice.

U Konaku kneza Miloša posetioci će moći da razgledaju stalnu postavku "Brestovačka banja u doba kneza Miloša" a u Turskom hamamu "Hamam u doba kneza Miloša".

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija "Bor" i Centar za kulturu opštine Bor, generalni pokrovitelj je borska opština. 

 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

"Dani Brestovačke banje" po 21. put (VIDEO)

23.08.2014 - 19:00
dani banje
Brestovačka banja kod Bora, jedna je od najstarijih banja u Srbiji. U ovoj banji ovog vikenda održava se tradicionalna manifestacija, 21. po redu, "Dani Brestovačke Banje". Manifestacija “Dani Brestovačke banje” kreirana pre dve decenije, čuva od zaborava nešto od minulih vremena, ali i prati u svom razvoju, aktuelne kulturne i turističke trendove. Otud na ovoj manifestacijiprogrami poput...Više