Obeležavanje nedelje Crvenog krsta u Zaječaru

Crveni krst Zaječar i ove godine obeležiće nedelju Crvenog krsta od 8 do 15 maja. Ove godine akcije u nedelji Crvenog krsta biće posvećene volonterima, saradnicima i donatorima koji su dali doprinos u toku vanrednog stanja, navodi se u saopštenju Crvenog krsta.

Kako je planirano sutra će posetiti članove kluba 65+ a nakon vikenda nastavlja se obeležavanje.

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davaoca krvi predstavnici Crvenog krsta Zaječar uručiće u ponedeljak, 11. maja, zahvalnice mladim davaocima koji su se odazvali akcijama dobrovoljnog davanja krvi u toku vanrednog stanja.

Narednog dana, u utorak, volonteri Crvenog krsta će u ulici Nikole Pašića od Robne kuće do Policijske uprave formirati lanac zahvalnosti svim volonterima i saradnicima koji su dali svoj doprinos u toku vanrednog stanja. Nakon navedene akcije na trgu Nikole Pasića biće postavljen pano sa natpisom “Koliko puta hvala za volontere” na kome će građani moći da ostave poruke volonterima.

U sredu, 13. maja je redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi od 9 do 13 sati u prostorijama Crvenog krst Zaječar u Krfskoj ulici.

A u četvrtak mladi volonteri Crvenog krst urućiće zahvalnice saradnicima i donatorima koji su dali svoj doprinos tokom vanrednog stanja.

Početak svih navedenih akcija je u 10 sati u prostorijama Crvenog krsta Zaječar u Krfskoj ulici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *