ŠKLJOC ZA DRAGANA u subotu 28. januara na zaječarskom Trgu

27.01.2017 - 20:00
Zaječar
Za media

Grupa mladih ljudi iz Zaječara koji imaju fotoaparate, organizuje u subotu, 28. januara, na zaječarskom Trgu oslobođenja, humanitarnu akciju ŠKLJOC ZA DRAGANA, mladića o kome je naš portal pre nekoliko dana objavio potresnu priču, koja je emitovana na T1 televiziji i na televiziji Pink. 

Naime, Zaječarac Dragan Kostić je od sedme godine bio u hraniteljskim porodicama, završio je Školu za osnovno i srednje obrazovanje "Jelena Majstorović" za mašinbravara i već dve godine traži posao, jer mora da brine sam o sebi, s obzirom na to da je punoletan i da nema više prava na hraniteljsku porodicu. Trenutno živi u sobici od 10-ak kvadrata, na imanju jednog druga, koje je nekoliko kilometara udaljeno od Zaječara. Više je gladan nego sit jer sezonskih poslova zimi nema puno, pa ni prilike da zaradi.

U okviru akcije ŠKLJOC ZA DRAGANA, od 12 do 16 sati, mladi će fotografisati zainteresovane, koji će za to dati humanitarni prilog za Dragana. Njegovi drugovi najavili su da će naredne nedelje organizovati i humanitarnu žurku i prikupljenim novcem pomoći da Dragan što lakše prezimi uz dovoljno hrane i garderobe.    

Oceni: 
Average: 5 (1 vote)
Povezane stranice: 

Iz hraniteljske porodice u surovu realnost (VIDEO)

23.01.2017 - 16:30
Svake godine iz hraniteljskih porodica izlaze stotine mladih koji kada postanu punoletni i završe školovanje moraju odmah da nađu stan i posao, odnosno da se suoče sa realnim životom. Dragan Kostić iz Zaječara deli njihovu sudbinu već dve godine. Nema stalno mesto stanovanja, nema stalan posao, ali ima veru da će sutra biti bolje.Više