Projekat Za medije BIRN ocenio najvišim ocenama

15.09.2016 - 13:00
Zaječar
Za media
BIRN

Prema istraživanju BIRN-a Srbija o efektima i realnim dometima prve godine projektnog  sufinansiranja medijskih sadržaja na primeru opštine Bor, od 5 uzorkovanih medija i njihovih projekata, projekat Za Medije iz Zaječara, koja je vlasnik i T1 televizije, ocenjen je najvišim ocenama i istaknut kao primer dobre prakse. 

Birnovi novinari zaključili su da je novcem građana Bora mahom podržana redovna, dnevna produkcija vesti i izveštaja. Produkcija Za medija je projektom „ Informisanje stanovnika opštine Bor sa posebnim osvrtom na ekološke teme“ napravila napredak u produkcijskom smislu, a vesti su obojene životnim pričama ljudi iz opštine Bor. Birn u svom izveštaju dodaje i da je projekat Za medije smer koji bi lokalni i regionalni mediji trebalo da slede. 

Bez obzira na to što su medijski  profesionalci prepoznali kvalitet Za medije, opština Bor nije, i nije do kraja finansirala naš projekat, koji smo mi u potpunosti realizovali. Zbog toga smo protiv opštine Bor pokrenuli sudski spor čiji epilog uskoro očekujemo.

Kompletno istraživanje BIRN-a možete pročitati OVDE.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Medijski zakoni se ne poštuju

11.04.2016 - 17:45
Udruženje novinara Srbije danas je u E-biltenu objavilo deo tribine koja je održana u Zaječaru na kojoj su medijski poslenici razgovarali o tome šta su nam doneli novi medijski zakoni, kako je sprovedena privatizacija medija na lokalu, koliko su novinari bezbedni. U nastavku još akcenata sa ove tribine na kojoj su govorili Dušan Vojvodić, suvlasnik Za medije, Maja Stojanović, direktor građanskih...Više

Za media portal deo projekta "U vašem fokusu"

04.07.2016 - 14:30
NUNS, Lokal pres i Toplički centar potpisali su u Kragujevcu ugovore sa 10 lokalnih štampanih i onlajn medija, čiji će projekti, odabrani na konkursu "U vašem fokusu" biti finanisirani narednih 6 meseci. Medju izabranima je i Za media portal iz Zaječara sa projektom "Kako smo izgubili kompas". U okviru tri teme, Za media portal će se baviti pitanjima koja se svakodnevno vrlo direktno reflektuju...Više