Festival "Art zona za sve" od 19. do 23. septembra u Zaječaru

29.08.2016 - 10:00
Zaječar
Za media

Zaječarska organizacija "Dečji centar" organizuje prvi Inkluzivni festival kulturnog stvaralaštva dece i mladih, pod nazivom "Art zona za sve" od 19. do 23. septembra. 

Festival želi da promoviše jedan od načina stvaranja inkluzivne atmosfere i učestvovanje u stvaranju inkluzivne kulturne politike naše zajednice.

"Učešćem dece sa smetnjama u razvoju i dece iz opšte populacije, uticaćemo na senzibilizaciju šire zajednice u potrazi za novim strategijama inkluzije i integracije različitih marginalnih grupa dece", kaže Selena Ristić Vitomirović, predsednica "Dečjeg centra".

U realizaciju festivala biće uključeno: više od 200 dece sa smetnjama u razvoju i oko 150 mladih iz opšte populacije iz gradskih i seoskih osnovnih škola. Predviđeno je učešće gostiju iz Negotina, Bora, Kladova, Ćuprije, Kruševca, Niša, Beograda, Vidina, Bregova, Gračanice.

U toku pet festivalskih dana, deca i mladi na sceni će prikazati svoje stvaralaštvo iz različitih oblasti umetnosti ( pozorište, ples, horsko pevanje, film, poezija), paralelno će se u dvorištu svakodnevno odvijati edukativne radionice na kojima će kroz slikarstvo, vajarstvo... upoznavati umetnost reciklaže.

Festival "Art zona za sve" podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja. 

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.