Rudnici Vrška Čuka i Bogovina bez perspektive (VIDEO)

15.08.2016 - 13:45
Zaječar
Boljevac
Za media

Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" koje je formirano 1992. godine, prema rečima ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića očekuje restrukturiranje. Naime, kako ministar kaže nema dileme da postoje rudnici čije su zalihe pri kraju i zato Vlada Republike Srbije, menadžment ovog preduzeća i sindikati pokušavaju da pronađu najbolje rešenje i da definišu plan restrukturiranja. 

Sastavni deo "Resavice" su rudnici "Vrška Čuka" i "Bogovina" koji nemaju dobru perspektivu, dok šanse za dalji opstanak ima rudnik lignita "Lubnica". 

Ministar Antić je dodao da ima veliku želju da pomogne zaposlenima uvažavajući težinu rudarskog posla, kao i nerazvijenost sredine u kojima se rudnici nalaze tako da su ovo, može se reći jedina mesta gde ljudi iz ovih krajeva mogu da se zaposle. 

foto: http://www.jppeu.rs/bogovina.html

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Sudbina rudnika "Vrška čuka" i "Bogovina"

06.05.2016 - 13:00
http://www.jppeu.rs/bogovina.html
Posle informacija koje su objavili pojedini mediji da će četiri rudnika koja posluju u okviru Javnog preduzeća "Resavica" biti zatvorena, a među njima i Rudnik antracita Vrška Čuka i Rudnik mrkog uglja Bogovina, direktor "Resavice" Stevan Dželatović rekao je za Za mediju da će Radna grupa Ministarstva privrede i Ministarstva rudarstva i energetike predočiti Vladi Republike Srbije situaciju u ovom...Više