Održana sednica Gradskog veća u Zaječaru

Juče je u sali Skupštine grada Zaječara održana sednica Gradskog veća grada Zaječara.

Većnici su dali saglasnost na Nacrt Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad Javnim preduzećem za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar.

Na sednici veća usvojen je i Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća “Zaječarparking“ Zaječar kao i Nacrt Rešenja o razrešenju i imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća“Zaječarparking“ Zaječar.

Data je saglasnost na Nacrt Rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća “Zaječarparking“ Zaječar i na Nacrt Rešenja o razrešenju i imenovanju likvidacionog upravnika u postupku likvidacije nad Javnim preduzećem „Direkcija za izgradnju“ Zaječar.

Na Gradskom veću u Zaječaru usvojen je Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na prvu izmenu Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća “Timok-održavanje“ Zaječar za 2020. godinu.

Usvojen je Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj Narodnog muzeja “Zaječar“ za 2019. godinu, kao i  Plan rada i Finansijski plan Narodnog muzeja „Zaječar“ za ovu godinu.

Većnici su dali saglasnost na Rešenje o usvajanju Izveštaja o radu i Finansijski izveštaj Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru za 2019. godinu.

Usvojen je i Predlog Zaključka o povlačenju Predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2020. godinu i prvu izmenu i dopunu Finansijskog plana za 2020. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru utvrđen na 135. sednici Gradskog veća grada Zaječara od 27. maja, kao i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2020. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru.

Gradski većnici su dali saglasnost i na Nacrt Rešenja o izmeni Rešenja o prenosu prava korišćenja na seoskim vodovodima kao i na Predlog Zaključka o povlačenju Predloga Rešenja o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“ Zaječar na Elaborat o ceni za tehničku vodu utvrđen na 132. sednici Gradskog veća grada Zaječara od 13. marta.

Konačnu reč daće odbornici Skupštine grada na sutrašnjoj sednici.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *