Potpuna obustava nastave u zaječarskim školama 29. marta

24.03.2016 - 11:45
Zaječar
Za media

U utorak, 29. marta od 12 do 13.30 časova prosvetni radnici ponovo će biti na ulicama, tačnije okupiće se ispred Gradske uprave Zaječar kako bi još jednom izrazili svoje nezadovoljstvo stanjem u školstvu, odnosno blokadom računa u većini zaječarskih škola. Inače, Gradski odbor Unije prosvetnih radnika doneo je odluku da se tog dana potpuno obustavi nastava u školama.

Da podsetimo, Unija je novembra prošle godine organizovala protestnu šetnju od srednjoškolskog centra do Gradske uprave Zaječar, zahtevajući deblokadu računa. Posle toga, februara je održan jednočasovni štrajk u školama a sredinom marta prosvetari su još jednom bili ispred lokalne samouprave.

Dugovanja škola iznose oko 190 miliona dinara i svakim danom rastu, a u pojedine škole dolazili su i sudski izvršitelji kako bi popisali imovinu.

Iz Gradske uprave Zaječar već je ranije poručeno da su oni svesni problema i da nastoje da ih reše.
 

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Ponovo štrajk prosvetara u Zaječaru (VIDEO)

14.03.2016 - 14:00
Rok koji je Gradska uprava Zaječar dobila da reši probleme škola kojima su blokirani računi je dva dana, ako ovaj termin bude probijen prosvetni radnici koji su danas štrajkovali radikalizovaće štrajk tj. postoji mogućnost obustave rada u zaječarskim školama, poručuje ispred Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Goran Manojlović. Unija prosvetnih radnika drugi put je organizovala u Zaječaru...Više