Ponovo štrajk prosvetara u Zaječaru (VIDEO)

14.03.2016 - 14:00
Zaječar
Za media

Rok koji je Gradska uprava Zaječar dobila da reši probleme škola kojima su blokirani računi je dva dana, ako ovaj termin bude probijen prosvetni radnici koji su danas štrajkovali radikalizovaće štrajk tj. postoji mogućnost obustave rada u zaječarskim školama, poručuje ispred Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Goran Manojlović.

Unija prosvetnih radnika drugi put je organizovala u Zaječaru štrajk prosvetnih radnika. Prvi put je novembra prošle godine bila protestna šetnja od srednjoškolskog centra do zgrade Gradske uprave Zaječar, gde su predstavnici sindikata predali svoje zahteve, jedan od najbitnijih za sve škole je bio da se odblokiraju računi.

U današnjem štrajku je učestvovalo 13 škola koje su članice Unije prosvetnih radnika Srbije. Dugovanja svih škola iznose 192 miliona dinara, od toga 40 miliona dinara čini blokadu.

Počeo je i popis, pre svega tehničkih uređaja (kompjutera i kopir aparata) u nekoliko zaječarskih škola jer firme kojima se novac duguje pokušavaju da namire novac preko sudskih izvršitelja.
 

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Zaječarske škole drugo polugodište počinju sa dugovima od 200 miliona dinara

17.02.2016 - 12:30
Drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama u Zaječaru nastavljaju sa računima u blokadi. Kako smo saznali radi se o cifri od oko 200 miliona dinara koje škole duguju dobavljačima ogreva, za troškove prevoza, za neplaćene telefonske i račune za internet... Takođe, škole duguju i svojim radnicima jubilarne nagrade. Podsećamo da su prosvetari u novembru prošle godine organizovali protestnu...Više

U Zaječaru protestovali prosvetni radnici (VIDEO)

24.11.2015 - 15:00
U Zaječaru je održan štrajk prosvetnih radnika u organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije – grada Zaječara. Tokom prve smene časovi u školama su bili skraćeni na pola sata nakon čega su se prosvetni radnici okupili u dvorištu srednjoškolskog centra. Odatle su krenuli u protestnu šetnju gradom i zaustavili se ispred zgrade opštine. Predstavnike sindikata su primili pomoćnik...Više