U Zaječaru predstavljen "Priručnik za delovanje Saveta za bezbednost u gradovima i opštinama" (VIDEO)

01.03.2016 - 14:15
Zaječar
Za media

U Zaječaru je danas predstavljen "Priručnik za delovanje Saveta za bezbednost u gradovima i opštinama" u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju i gradom Zaječarom.

Ovo je prva od sedam konferencija na kojima će Priručnik biti predstavljen tokom marta, a današnjem sastanku su prisustvovali gradonačelnici i predsednici opština Zaječarskog, Borskog i Braničevskog okruga, kao i načelnici Policijskih uprava i komandiri Policijskih stanica ova tri okruga.

Na skupu se čulo da je zadatak savremene policije da usko sarađuje sa građanima i lokalnim zajednicama i da se uz podršku gradskih Saveta za bezbednost rešavaju aktuelni problemi. Na taj način se povećava lična i kolektivna bezbednost, a po donošenju Akcionog plana Policije za 2015. godinu u Pripručniku su predstavljene najvažnije smernice od značaja za lokalne zajednice, partnerstvo i preventivan rad policije sa zajednicom.

Priručnik je plod stručne saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova, Misije OEBS u Srbiji i Stalne konferencije gradova i opština.

U Zaječaru inače već 12 godina radi Savet za bezbednost.
 

Tagovi: 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.