Ubijena dva vuka u Malom Jasenovcu (VIDEO)

31.01.2016 - 12:30
Zaječar
Mali Jasenovac
Za media
Ubijeni vukovi u Malom Jasenovcu foto:Za media

U Malom Jasenovcu kod Zaječara, juče su ubijena dva vuka i jedan šakal. Oči u oči sa vukovima našli su se otac i sin, ali i njihovi kerovi, od kojih je jedan i nastradao. Ovakav ulov je vrlo redak u ovim krajevima, a i prava je sreće, što osim psa, niko nije nastradao.

Kao i svake subote, kada je sezona lova, i ove su otac i sin, Goran i Nenad Njakšević iz Malog Jasenovca kod Zaječara, pošli u lov na divlje svinje. Psi su međutim ovog puta iz šume isterali vukove.

Dušan Žunković, predsednik lovačkog udruženja Salaš, koje gazduje ovim područjem, kaže da se vukovi ovde pojavljuju povremeno i da najčešće dolaze iz susedne Bugarske.

 

 

Oceni: 
Average: 3 (2 votes)
Povezane stranice: 

Hajka na Šakala u Grabovici

13.02.2015 - 11:45
U Grabovici, kod Kladova u subotu 14. februara biće održana tradicionalna 11. Grabovička Šakalijada. Ona počinje u 7:30 h i trajaće do 14 sati, saopšteno je iz Lovačkog udruženja “Mali Jastreb” iz Brze Palanke. Okupljanje lovaca je od 6:30 h ispred Lovačkog doma u Brzoj Palanci, kotozacija je 1000 dinara, a Lovački ručak i sumiranje rezultata biće u Domu kulture u Ljubičevcu od 15 sati.Više