Demokrate osuđuju pominjanje "Kristalne noći"

16.09.2015 - 16:00
Zaječar
Za media

Demokratska stranka oštro osuđuje pominjanje "Kristalne noći", kao jednog istorijskog i društvenog događaja u ovakvom jednom kontekstu i poziva na odgovornost i jednog i drugog aktera ove priče (javne prepiske između Vujadina Miloševića i Dušana Vojvodića), pre svega iz pijeteta prema žrtvama i njihovim porodicama.

"Nije važno ni ko je počeo ni kako se tumači "Kristalna noć", jer postoji samo jedno tumačenje Kristalne noći, a ono je istorijsko." istakla je na konferencij za novinare Dragana Rašic - zamenik predsednika GO DS-a Zajecar.

Odgovarajući na pitanja novinara, Miloš Stojadinović predsednik gradskog odbora DS-a u Zaječaru je rekao da Vujadin Milošević nije ni član ni aktivista Demokratske stranke, da je na mitingu Demokratske stranke u Beogradu govorio na poziv Demokratske stranke, u svojstvu glumca koji je otpušten zato što je izneo svoj stav koji je u suprotnosti sa stavom vladajuće većine u Zajecaru, a da je na mitingu u Zaječaru govorio na poziv Boška Ničića.

Odgovarajući na pitanje, da li će Vujadin Milošević nakon svega ponovo nastupati na mitinzima Demokratske stranke, Stojadinović je rekao da je to pitanje za Organizacioni odbor i sada već Izborni štab Demokratske stranke, ali da prema informacijama koje on ima - neće.

Dušan Vojvodić nije želeo da komentariše konferenciju za štampu Demokratske stranke i rekao da će sačekati da državni organi urade svoj posao, a o celom ovom slučaju sledeći put će se oglasiti novinarskim radom koji je u pripremi.
 

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Otvoreno pismo javnosti novinara Dušana Vojvodića

14.09.2015 - 16:30
Povodom pretnji koje su mu pre tri dana, na društvenoj mreži Fejsbuk upućene od strane Vujadina Miloševića, aktiviste DS i sledbenika politike Boška Ničića, Dušan Vojvodić, novinar i suvlasnik Za Medije iz Zaječara uputio je Otvoreno pismo javnosti koje Vam prenosimo u celosti. Na konferenciji koju je tim povodom održao Vojvodić je rekao da će se na sve legalne načine boriti protiv targetiranja...Više

УНС: Казнити одговорног за претње сувласнику „За медије“ Душану Војводићу

14.09.2015 - 15:00
УНС саопштење, 14. септембар 2015. године УНС: Казнити одговорног за претње сувласнику „За меди је “ Душану Војводићу Удружење новинара Србије (УНС) протестује због претњи које је активиста Демократске странке из Зајечара Вујадин Милошевић упутио сувласнику медијске куће „За медија“ Душану Војводићу на Фесјбуку и тражи од надлежних да утврде његову одговорност. На свом Фејсбук профилу Милошевић...Više

NUNS osudio pretnje novinaru Dušanu Vojvodiću

15.09.2015 - 15:00
NUNS osudio pretnje novinaru Dušanu Vojvodiću Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje uvredljive i preteće poruke koje je novinaru i suvlasniku medijske kuće „Za medija” Dušanu Vojvodiću putem Fejsbuka uputio Vujadin Milošević, građanin Zaječara. Vujadin Milošević je na svom Fejsbuk profilu pre četiri dana napisao: “Danas mi je stigla tužba od samozvanog novinara Dušana Vojvodića...Više