Obuka mladih iz istočne Srbije za pisanje projekata

10.08.2015 - 11:15
Zaječar
Za media

Na Srebrnom jezeru nedavno je održana trodnevna obuka za pripremu predloga projekta i upravljanje projektnim ciklusom, u okviru projekta „Mladi su zakon 2015 - Istočna Srbija“. Učestvovali su predstavnici 21 udruženja i neformalne grupe mladih.

Cilj obuke bio je da omogući učesnicima sa područja Braničevskog, Zaječarskog i Borskog okruga, da se upoznaju sa pravilima pisanja projekta, projektnim fazama, projektnim procedurama, da razmene iskustva i povežu se oko zajedničke akcije, u cilju razvijanja projektne ideje.

Učesnici su imali priliku i da se upoznaju sa osnovnim principima za pronalaženje finansijskih sredstava. Nakon ove obuke mladi će moći da samostalno ideje pretoče u predlog projekta po zahtevima donatora, kao i da izrade budžet projekta. Učesnici će biti u mogućnosti da kreiraju i pomognu u implementaciji projekata u svojim lokalnim sredinama, kao i da unaprede svoje kapacitete u organizacijama u kojima su aktivni.

Na obuci su polaznici bili aktivisti i volonteri čije su projektne ideje prošle prvi krug Konursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata. Konačni rezultati omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansirani biće objavljeni 12. avgusta na Međunarodni dan mladih.

Projekat „Mladi su zakon 2015 – Istočna Srbija“, sprovodi Omladina JAZAS-a Požarevac, u partnerstvu sa Timočkim omladinskim centrom iz Zaječara i Udruženjem građana Šansa iz Požarevca, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.