Sabor na Kadibogazu

16.07.2015 - 09:45
Knjaževac
Za media

Na planinskom prevoju Kadibogaz, na srpsko-bugarskoj granici, predstojećeg vikenda biće održan tradicionalni Sabor na Kadibogazu.

Sabor na Kadibogazu je privredna i kulturna manifestacija na kojoj se prikazuje narodno kulturno stvaralaštvo i privredna ponuda naselja sa obe strane državne granice. Ove godine Manifestacija će biti realizovana u dane 17, 18. i 19. jul. Tokom ova tri dana, granica na Kadibogazu može se preći samo sa ličnom kartom na lokaciji Manifestacije.
Posetioci mogu da prate sportska nadmetanja, nastupe folklornih društava, bleh orkestara, pevačkih grupa, prodajnu izložbu malih i velikih proizvođača. Ovo je prilika i za susrete privrednika, lokalnih administracija. Najviši zvaničnici iz opštine Knjaževac iz Srbije i opštine Belogradčik iz Bugarske razmeniće mišljenja i iskustva iz prethodnog perioda i razgovarati o budućoj saradnji.
Organizator je Udruženje “Međunarodni sabor na Kadibogazu”, a pokrovitelji i suorganizatori - Opština Knjaževac i Turistička organizacija opštine Knjaževac.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.