Proteklog vikenda 600 ilegalnih migranata prošlo kroz Zaječar (VIDEO)

14.07.2015 - 16:30
Zaječar
Za media
Posle napisa u medijima da gradska uprava Zaječar razmišlja da uvede vanredno stanje zbog povećanog broja migranata u samom gradu, ali i okolini, održan je sastanak u Policiskoj upravi u Zaječaru, na kome se, sa predstavnicima lokalnih samouprava, razgovaralo o bezbednosnoj situaciji, ali i o migrantima na području Timočke krajine.
 
U Zaječaru danas nije primetan veći broj migranata, iako je policija samo tokom prethodna tri dana evidentirala oko 600 osoba koje su ilegalno prešle srpsko - bugarsku granicu. Do sada nije bilo nikakvih incidenata, a Zaječarci su se već navikli na migrante.
 
Za proteklih par meseci, kroz Zaječar je prošlo oko 3000 migranata, koji su najčešće, nakon dobijanja neophodnih papira u Policijskoj upravi, nastavljali svoj put ka Subotici. U Policijskoj upravi kažu da, iako je broj migranata višestruko veći u odnosu na prošlu godinu, u ovom trenutku ne postoji bezbednosna procena koja bi inicirala uvodjenje vanrednog stanja, niti se o tome zvanično razgovaralo.
 
S druge strane u Gradskoj upravi Zaječara kažu da su ipak iz bezbednosnih razloga već odložili neke sportske manifestacije. 
 
U Zaječaru se razmišlja o otvaranju punkta na kome bi se migranti, po prelasku granice registrovali, okrepili i zdravstveno pregledali, zarad njihove, ali i bezbednosti svih gradjana Srbije.
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Kod Metovnice uhvaćena 44 ilegalna migranta iz Avganistana

20.12.2014 - 18:15
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom akcije kod sela Metovnica u blizini Bora, pronašla je 44 Avganistanaca koji su ilegalno prešli granicu Republike Srbije. Policijski službenici tom prilčikom uhapsili su i V.V. (1954) iz Bugarske u trenutku dok je prevozio 44 ilegalna migranata poreklom iz Avganistana, koji su ušli na teritoriju Republike Srbije. Pošto su zatražili azil,...Više

U Zaječaru uhapšeni taksisti zbog krijumčarenja ljudi

12.01.2015 (All day)
Zaječarska policija presekla je još jedan krijumčarski kanal u okolini grada. Tom prilikom uhapšeno je šest osoba iz Zaječara koje su svojim taksi vozilima prevozile osam ilegalnih migranata. Dvojici od uhapšenih, A.T. (1993.) i B.C. (1985.) je po nalogu osnovnog javnog tužioca određeno zadržavanje, dok će protiv četvorice osumnjičenih biti podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje...Više

Uhapšeni Knjaževčani zbog krijumčarenja ljudi

09.07.2015 - 10:00
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru su noćas presekli još jedan krijumčarski kanal u okolini Knjaževca. Uhapšeni su M. B. (1958) i D. S. (1972), obojica iz Knjaževca, i njima je određena mera zadržavanja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Prilikom kontrole, u njihovim vozilima pronađeno je 27...Više