Svetski Dan borbe protiv SIDE obeležava se i u Zaječaru

01.12.2014 - 10:30
Zaječar
Za media

Timočki omladinski centar i Omladina JAZAS-a Zaječar i ove godine nizom aktivnosti obaležavaju Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a. Centralna aktivnost Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a održaće se danas od 13 do 15 časova, na Trgu oslobođenja u Zaječaru.

Jutros od 9:05 - 9:20 časova, aktivisti ovih omladinskih organizacija, u saradnji sa đačkim parlamentima  srednjih škola u Zaječaru, u dvorištu srednjoškolskog centra, razogovarali su sa svojim vršnjacima, učenicima srednjih škola o reproduktivnom zdravlju, zdravim stilovima života i kako se zaštiti od polono prenosivih bolesti.

U okvru ovih aktivnosti volonteri Timočkog omladinskog centra Omladine i JAZAS-a Zaječar dele sugrađanima na centralnoj uličnoj manifestaciji i učenicima srednjih škola informativne brošure o polno prenosivim infekcijama, kako se od njih zaštiti, o značaju redovne brige o svom zdravlju, kao i prezervative i ljubavne paketiće.

Ove aktivnosti Timočki omladinski centar i Omladina JAZAS-a Zaječar realizovaće u saradnji sa Crvenim Krstom Zaječar, Zavodom za javno zdravlje „Timok“ Zaječar i Kancelarijom za mlade Zaječar.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Međunarodni dan sećanja na preminule od AIDS - a

16.05.2014 - 14:30
centar
Timočki omladinski centar, Omladina JAZAS - a Zaječar i Zavod za javno zdravlje Zaječar u nedelju, 18. maja u 19 časova obeležiće na Trgu oslobođenja u Zaječaru Međunarodni dan sećanja na preminule od AIDS - a. Srbija će ove godine 11. put obeležiti ovaj dan, tako da će u 29 gradova biti organizovane aktivnosti usmerene ka promociji zdravih stilova života, kao i ka informisanju o dostupnim...Više