Komemorativni skup: Otišao je veliki drug i čovek Novica Dimitrijević Šilja (1955-2020)

Povodom iznenadne smrti dugogodišnjeg sportiste, nastavnika i direktora OŠ “Ljubica Radosavljević Nada” Novice Dimitrijevića, danas je u njegovoj školi organizovan komemorativni skup. 

U prepunom holu OŠ “Lj.R.Nada” od Novice su se oprostile kolege: Veroslav Paunović, direktor; Jelena Vučić, učiteljica; Goran Manojlović, nastavnik; Irena Milić, nastavnica; Dragica Panić, nekadašnja direktorka, a pročitano je i pismo Milice Matić Kostić, nastavnice iz Niša koja je jedno vreme radila u zaječarskoj školi.

“Osećam tugu i još veću prazninu, neizmerno tešku i neprihvatljivu pomisao da jedne legende više nema. Ne znam kako bih, inače, nazvala čoveka koga sam gledala kao oca, koji je mene oslovljavao uvek istim tonom i istim rečima – Kaži Nišlijče, šta te muči….”, započela je svoje oproštajno pismo Milica Matić Kostić koja, iako je malo radila u Zaječaru, navodi da je deo srca ostavila u ovoj školi.

Nastavnik Goran Manojlović uz sećanje na svog nastavnika fizičkog a kasnije kolege u školi, rekao je da je Novica bio uvek poštovan i da je on poštovao sve:

“Poštovan je bio kao nastavnik i kao direktor, a kasnije i kao penzioner. Nikada on neće izaći iz naših života, uvek će biti tu sa nama….Ne brini, čuvećemo ti školu”, poručio je Manojlović.

Supruga Marica Dimitrijević, koja je vaspitač u ovoj školi, zahvalila je kolegama i prijateljima što su došli da se oproste sa njenim suprugom i prijateljem:

“Davao se nesebično, voleo nas je sve i stalno pričao, pa i sad kada je otišao u penziju, nemoj da se svađate, družite se, čuvajte se jer sloga kuću gradi…”

Novica Dimitrijević rođen je 21. juna 1955. godine u Zaječaru gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju, a Fakultet za fizičku kulturu u Nišu. Bio je sportista, odbojkaš “Timoka” i “Studenta” iz Niša. Poznat i priznat u svetu sporta. Proglašen je za najboljeg juniorskog trenera stare Jugoslavije. U svom sportskom i profesionalnom životu, ostavio je za sobom uspešne sportiste i dobre ljude, a generacijama budućih đaka, novu rekonstruisanu školu.

Sahrana je danas u 13 sati na starom zaječarskom groblju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *