Zaječarski Odred izviđača "Đorđe Simeonović" među 11 najboljih u Srbiji

18.11.2019 - 14:30
Zaječar
Za media

Zaječarski Odred izvidjača "Djordje Simeonović" na Izvidjačkom stroju, održanom juče u Nišu, proglašen je za "Odred orlova" što  je najviše zvanje koje jedinice Saveza izviđača Srbije mogu dobiti za izvanredan rad u protekloj izviđačkoj godini. Ovim priznanjem zaječarski izvidjači svrstali su se u jedanaest najboljih odreda u Srbiji u ovoj godini. 

Načelnik odreda Željko Đokić dobio je najveće izviđačko zvanje "Izviđač orao".

Pored dobijenih zvanja, pojedini članovi odreda su dobili odlikovanja za deset i dvadeset godina rada u izviđačkoj organizaciji.

Dobitnik zlatnog javorovog lista je Saša Nikolić, dok su Branislav Živić, Ivan Stefanović i Radomir Mirčić, dobili srebrni javorov list sa zracima.

Dva istaknuta člana zaječarskih izviđača Predrag Nicić - Nica i Nebojša Neli Simeonović dobitnici su Plakete "Dr Miloš Đ. Popović" koja se dodelјuje izviđačima, odredima, savezima, prijatelјima organizacije i drugim zaslužnim pojedincima i organizacijama koji neprekidno rade najmanje 25 godina i koji su naročito doprineli ostvarivanju cilјeva i zadataka i ukupnoj društvenoj afirmaciji Saveza.

Odred izviđača "Đorđe Simeonović" na ovogodišnjem izviđačkom stroju u Nišu predstavljalo je četrdesetak izviđača, mahom mladih pčelica i poletaraca koji su prvi put na ovakvoj svečanosti. Nakon toga izviđači su posetili logor na Crvenom krstu i nišku tvrđava.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.