Ponovo izlazi časopis "Razvitak" (VIDEO)

03.07.2014 - 14:00
Zaječar
Za media
Razvitak

Časopis za društvena pitanja, kulturu i umetnost "Razvitak", koji izlazi više od pola veka, nakon pauze ponovo se našao pred čitaocima. Najnoviji dvobroj 243 - 244, kao i svi prethodni, pomno prati šta se događa u našim krajevima i nastavlja da u svom sadržaju predstavlja istorijsku riznicu dešavanja u istočnoj Srbiji, rekao je tokom predstavljanja najnovijeg izdanja glavni i odgovorni urednik, Zoran Cvjetićanin.

Kroz odeljke Trajanja i podsećanja, Arheologija i tradicija, Vidici, Naša okolina, Zdravlje i nauka, Sada i ovde i Sa starih fotografija, "Razvitak" donosi novi kvalitet, na koji pauza nije negativno uticala.

Jedini list koji je stariji od "Razvitka" a izlazi u kontinuitetu je "Matica srpska" i zato raduje najava izdavača Cekita i glavnog urednika Cvjetićanina da je naredni dvobroj već u pripremi i da će prema planu izaći do kraja avgusta. Novina koja nas očekuje u tom izdanju, prema rečima savetnika za književno stvaralaštvo, Miloša Petkovića je bio bibliografija izdavaštva na teritoriji grada Zaječara. Sada "Razvitak" finansijsku podršku dobija i od Ministarstva kulture i informisanja.

Prvo izdanje ovog časopisa izašlo je 1961. i njega je uređivao Tomislav Mijović. Od tada, pa do danas koncepcija nije menjana jer sadašnji urednik nije imao zamerke na već uspostavljen izgled i sadržaj "Razvitka" , časopisa koji se čita i van granica Srbije pa ga često traže u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji i mnogim evropskim gradovima.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.