Sportske igre mladih u Zaječaru u ponedeljak, 27. maja

26.05.2019 - 16:45
Zaječar
Za media

Zaječar je sutra domaćin sportske manifestacije SPORTSKE IGRE MLADIH 2019. Svečano otvaranje je u 10 sati na platou ispred sportske hale na Kraljevici.

U hali će se se nadmetati prijavljene ekipe u malom fudbalu, rukometu, šahu i između dve vatre; Gimnazija će ugostiti takmičare u basketu; a na Popovoj plaži igraće se tenis i odbojka na pesku.

Pobednici sa gradskog takmičenja učestvovaće na državnom takmičenju sredinom jula na Adi Ciganliji. Najbolji sa nacionalnog finala putuju na završno-regionalno takmičenje u Split i besplatno letovanje sredinom avgusta.

Sportske igre mladih održavaju se u Zaječaru od 2015. godine, a najveća sportska manifestacija mladih u regionu od ove godine je pod pokroviteljstvom Vlade Srbije i predsednika Srbije.

Karavan radosti i prijateljstva krenuo je iz Novog Sada gde je 15. maja upaljena baklja, pa je gostovao u Opovu, Petrovcu na Mlavi, Kikindi... a Zaječar je jedan od 30 gradova koji će posetiti. Od timočkih opština na trasi karavana je još Sokobanja 11. juna.

Ambasador Sportskih igara mladih ove godine je proslavljeni fudbaler Nemanja Matić.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.