Zlato za Srbiju, zlato za Negotin!

26.08.2016 - 13:15
Negotin
Split
Za media

Na međunarodnim Sportskim igrama mladih u Splitu, srpske šampionke, "Elixir - Hajdučice" iz Negotina, u finalu basketa "3 na 3" savladale su šampionke Hrvatske - ekipu "Kraljice Zagreb" rezultatom 15:8 i okitile se titulom na ovoj najvećoj regionalnoj sportskoj manifestaciji za decu i omladinu. 

"Opet se ponovila priča sa državnog prvenstva u Beogradu da nismo važili za glavne favorite jer su protivničke ekipe bile fizički dominantnije od nas, tu naročito mislim na devojke iz Bosne, a pogotovu iz Hrvatske, ali smo uspeli kolektivnom odbranom, pomaganjem i čestim udvajanjima da eliminisemo tu njihovu prednost i da kontrolisanim napadom, strpljivo držimo ključ igre u našim rukama", rekao je njihov trener Dušan Mandić. 

Mandić dodaje i da ne bi nikoga izdvajao posebno, one su sve šampionke i svaka je, kako kaže, šraf u mašineriji bez koje se ne može. A one su: Evgenija Jović, Kristina Đurđić, Milica Micić i Jovana Tranić.  

"Ponosan sam na njih, na njihove porodice, karakter i mentalitet koji imaju u sebi i još jednom im zahvaljujem." 

Povratak šampionki očekuje se 28. avgusta oko ponoći.

Međunarodne 20. Sportske igre mladih 2016. okupile su u Splitu od 22. do 27. avgusta, najbolje mlade sportiste iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske - pobednike državnih takmičenja u svojoj zemlji.

Mladi su se nadmetali u 10 sportova - uličnom basketu, odbojci, šahu, tenisu, odbojci na pesku, stonom tenisu, fudbalu, rukometu, atletici i igri "između dve vatre".

Iz Timočke krajine za takmičenje u šahu plasirala se i Slađana Kostić iz Zaječara, koja je osvojila četvrto mesto u Splitu.

 
 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Negotinke prve u Srbiji, kvalifikovale se za Balkansko prvenstvo (FOTO)

23.07.2016 - 22:45
Negotin ima državne prvake! Evgenija Jović, Kristina Đurđić, Milica Micić i Jovana Tranić, najbolje su basketašice u igri "3 na 3" i one će predstavljati Srbiju na Balkanskom prvenstvu. Basketašice "Eliksir-Hajdučice" iz Negotina, osvojile su fenomenalan rezultat osvojivši Državno prvenstvo u basketu "3 na 3", predvođene trenerom Dušanom Mandićem. Na Sportskim igrama mladih u Beogradu, u grupnoj...Više