Timočanke na finalu 20. Sportskih igara mladih u Splitu

21.08.2016 - 21:15
Zaječar
Negotin
Za media

Međunarodno finale jubilarnih 20. Sportskih igara mladih 2016, najveće regionalne sportske manifestacije za decu i omladinu, okupiće od 22. do 27. avgusta u Splitu najbolje mlade sportiste iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske - pobednike i pobednice državnih takmičenja u svojoj zemlji.

Mladi će se nadmetati u 10 sportova - uličnom basketu, odbojci, šahu, tenisu, odbojci na pesku, stonom tenisu, fudbalu, rukometu, atletici i igri "između dve vatre".

Ovog leta boje Srbije na Igrama mladih braniće i mladi iz Timočke krajine. Za finale u šahu plasirala se Slađana Kostić iz Zaječara, kao i ženska ekipa "Hajdučice" iz Negotina koje će Srbiju predstavljati na međunarodnom finalu u uličnom basketu.

Srbija je ove godine oborila sve rekorde po broju učesnika u Sportskim igrama mladih. Oko 50.000 osnovaca iz 32 grada izašlo je na sportska borilišta, a 950 najboljih takmičilo se na državnom finalu u Beogradu. Na međunarodnom finalu Igara mladih 2016. u pojedinačnim sportovima omogućeno je da Srbiju predstavlja više takmičara koji su ostvarili najbolje rezultate na državnom finalu.

Najuspešniji će osvojiti medalje, a ono po čemu će svi takmičari i takmičarke sigurno pamtiti boravak u Splitu su, kao i prethodnih godina, druženja, nova prijateljstva sa vršnjacima iz regiona, ali i uživanje u turističkim atrakcijama koje pruža ovaj grad na Jadranu.

 

foto: "Hajdučice" Negotin

 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.