Počele Male olimpijske igre u Zaječaru (FOTO)

26.04.2016 - 12:00
Zaječar
Za media
foto: Saša Stojčić

U Sportskoj hali na Kraljevici u Zaječaru, u toku su Male olimpijske igre i zagrevanje pred treće po redu Sportske igre mladih u Srbiji. Pored igara na poligonu koja se održavaju u okviru “Turneje radosti” Malih olimpijskih igara, deca će se takmičiti i u tri sporta - malom fudbalu, atletici i igri “između dve vatre”. Takmičenja u ovim sportovima su revijalnog karaktera. Na Maloj olimpijadi u Zaječaru učestvuje nekoliko stotina dece iz osnovnih škola sa teritorije Zaječarskog okruga, a tehničku podršku pruža Sportski savez grada Zaječara.

Sportske igre mladih podržali su Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, kao i Savez za školski sport Srbije koji je i tehnički partner Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih najveći su projekat Balkana namenjen deci i omladini, i već 20 godina se održavaju pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“. Do sada je na Sportskim igrama mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji učestvovalo više od milion dece različitog uzrasta, koja su kroz druženje i sport promovisali zdrav način života i odrastanja kroz razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fej-plej.

Svečano otvaranje trećih po redu Sportskih igara mladih u Srbiji biće 14. maja u Vranju.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Male olimpijske igre u Zaječaru

25.04.2016 - 14:15
U Sportsko-poslovnom centru “Timok” u Zaječaru u utorak, 26. aprila u 10 sati biće održane Male olimpijske igre i zagrevanje pred treće po redu Sportske igre mladih u Srbiji. Sportske igre mladih podržali su Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, kao i Savez za školski sport Srbije koji je i tehnički partner ove manifestacije. Pored igara na poligonu koje se...Više