Pijanista Andrej Cincarević nastupio u Zaječaru

28.09.2019 - 07:30
Zaječar
Za media

U četvrtak, 26. septembra 2019. godine, povodom dana osnivanja Muzičke škole "Stevan Mokranjac" u Zaječaru, u svečanoj sali, priređen je celovečernji koncert mladog pijaniste Andreja Cincarevića, doktoranda Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Gošća koncerta bila je Marijana Radosavljević, solo sopran. 

Koncert je otpočeo baroknim tonovima, izvođenjem tri Koralna preludijuma J.S. Baha, dok se u nastavku večeri mladi pijanista predstavio i Betovenovom Sonatom op. 31 br. 2, poznatijom pod nazivom "Bura", kao i virtuoznom Etidom i Muzičkim momentom iz opusa S. Rahmanjinova. Izuzetna pijanistička virtuoznost i zreli umetnički izraz mladog pijaniste nagrađeni su ovacijama publike.

Andrej Cincarević mladi je pijanista i kompozitor, čiji se najraniji muzički počeci vezuju za Crkvenu pevačku družinu "Branko" iz Niša. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u Muzičkoj školi Niš, u klasi prof. Mirjane Mladenović. Umetničko usavršavanje nastavlja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi dr um. Maje Rajković, u čijoj klasi trenutno pohađa i doktorske studije. Polaznik je brojnih pijanističkih seminara, učesnik pijanističkih takmičenja u zemlji i inostranstvu i autor desetine horskih i klavirskih kompozicija i aranžmana.

 
 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.