Izložba akvarela Irene Jovanović u Boru

15.09.2019 - 07:45
Zaječar
Bor
Za media

Od 17. septembra do 1. oktobra u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru, biće otvorena izložba akvarela "San o pejzažu" Irene Jovanović, umetnice iz Zaječara. Inspiracija i tema izložbe su pejzaži rađeni u tehnici akvarel, kao sažeti i likovno transponovani utisak o pejzažima.

Irena Jovanović je rođena 1971. godine u Zaječaru. Srednju likovnu školu je završila u Nišu, a zvanje diplomiranog slikara – dizajnera keramike stekla je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Član je ULUS-a i ULPUDUS-a od 1997. godine. Bila je član ZAART-a, udruženja zaječarskih umetnika. Postdiplomske studije je upisala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna. Osim samostalnih izložbi, učestvovala je na velikom broju grupnih izložbi i u radu većeg broja umetničkih kolonija. Živi i radi u Zaječaru, bavi se likovnim radom i pisanjem poezije na srpskom i engleskom jeziku.

Inspiraciju koju je našla u pejzažima i akvarelima objašnjava na ovaj način: "Ova izložba akvarela je nastala lako, kao priča koja teče, kao boja koja sa vodom kapne tačno tamo gde treba. Pejzaži i priroda su moja velika inspiracija i energija koja me puni i preliva se iz mene kroz četku na papir...“.

Otvaranje izložbe u Boru je u utorak, 17. septembra u 19 sati.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.