BENDOVER POBEDNIK 53. GITARIJADE PO OCENI ŽIRIJA, A SANITARIUM PO OCENI PUBLIKE

30.06.2019 - 03:30
Zaječar
Za media

BENDOVER iz Beograda pobednik je 53. Zaječarske Gitarijade po oceni stručnog žirija kojim je predsedavao Zoran Aleksić. Po oceni publike, najbolji bend je SANITARIUM, takođe iz Beograda.

BENDOVER je autorski i klupski bend iz Beograda. Neguju čist i čvrst rock’n’roll. Sadašnji i bivši članovi benda su muzičari do lakata uprljani u stvaranje i rad grupa kao što su: Groovebox, Sevdah metal bend, (ne)normalni bend, Đokara i gnjurci, Enjoy sarma, Vox Populi, Witch1, Azra-el itd. Bend je osnovan u studiju negde u proleće 2005. godine. Osnivači Vule, Trša, Đura i Đole, Bendover su videli kao priliku za druženje uz pivo i muziku, beg od posla i svakodnevnice.

SANITARIUM je alternativni metal bend iz Beograda. Čini ga petočlana ekipa sa teritorije grada. Sanitarium je osnovan krajem marta 2016. godine. Osnovali su ga sadašnji gitarista Marko Narančić i vokal Nenad Živković sa bubnjarem Bojanom Nikolić i basistom Slavišom Ivkovićem. Bojan i Slaviša napuštaju bend sredinom 2017. godine i tada se priključuju Uroš Pajić na ritam gitari, Viktor Kiralj na bas gitari i Miloš Bajić za bubnjevima. Trenutna postava benda: Marko Narančić (gitara i vokal), Nenad Živković (vokal), Uroš Pajić (gitara, prateći vokal), Viktor Kiralj (bas), Miloš Bajić (bubnjevi). Pobedici su raznih gitarijada i festivala širom Srbije. Učesnici brojnih manifestacija, moto skupova, gitarijada, manjih i većih festivala.

Inače, treće finalno veče 53. zaječarske Gitarijade otvorila je grupa Atomsko sklonište. Nakon njih svirali su demo bendovi, ovogodišnji finalisti Gitarijade: BENDOVER (Beograd, SRB); GNIJEV ANĐELA (Bratunac, BIH); INFUZIJA (Bratunac, BIH); SANITARIJUM (Beograd, SRB) i MEHANIZAM (Užice, SRB). Zaim je na scenu izašao Đule sa Van Gogom, a posle njih koncert su održali i članovi grupe Metalsteel. Usledilo je proglašenje pobednika 53. Gitarijade a zatim za kraj svirka Električnog orgazma i benda NBG.

 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.