Prijem za mlade pesnike u Gradskoj upravi Zaječar

25.05.2019 - 14:15
Zaječar
Za media

Grаdonаčelnik Zаječаrа Boško Ničić danas je ugostio pesnike, učesnike 34. Festivаlа mladih pesnika  „Dаni poezije“.

Prijemu u Gradskoj upravi prisustvovali su, između ostalih, jedan od nаjznаčаjnijih slovenаčkih pesnikа Peter Semolič, pesnik Drаgаn Jovаnović Dаnilov, kao i mlаdi pesnici, učesnici Festivаlа.

Ovom prilikom čulo se da grad pomaže festivalu od njegovog osnivanja a mladi pesnici poručili su da su Zaječarci veoma gostoljubivi i da su oni koji su ovde bili ranije poželeli  ponovu da dođu.

Gradonačelnik Ničić ohrabrio je pesnike da nastave da pišu jer je to nešto najlepše. Pošto je i sam pisao i predvodio Književnu omladinu, seća se da je nekad bilo toliko mnogo književnih večeri da nisu mogli da stignu sve da posete a da se to danas izmenilo. Prema ljudima koji se bave poezijom postojao je drugačiji odnos i to treba vratiti da bismo imali zdravo društvo.

Bilo je takođe reči o tome da bi trebalo pokrenuti u Zaječaru izdavačku delatnost, odnosno da je dobro da postoji organizacija koja će predstavljati ono što mladi pišu.

Na kraju prijema prošlogodišnja pobednica festivala Anastasia Stoiljković potpisala je svoju knjigu "Svakodnevna antika" i predala je gradonačelniku.

Večeras se inače privode kraju ovogodišnji "Dani poezije" proglašenjem pobednika i dodelom nagrade "Sergije Lajković".

 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.