Strip pressing na 48. zaječarskoj GITARIJADI

28.07.2014 - 23:00
Zaječar
gitarijada.org
strip pressing
U četvrtak 31. jula u 18,45 u sklopu 48. Gitarijade i 18. Moto skupa biće otvorena izložba stripa pod nazivom “Strip Pressing”.
 
Strip Pressing“ je specijalno izdanje Studentskog informativno – izdavačkog centra iz Niša.  Prvi broj je objavljen  1991. godine, što „Strip Pressing“  čini najstarijim strip časopisom u Srbiji koji objavljuje domaće strip autora. 
 
Do sada je objavljeno 15 redovnih brojeva, kao i tri specijalna strip izdanja („Maks Debris“, „Postelja od gloga“, „Ekstra Gedža“). Prvih pet brojeva su zajednički uređivali Marko Stojanović i Dejan Stojiljković, a od šestog broja urednička palica je ostala isključivo u Stojanovićevim rukama. 
 
Danas „Strip Pressing“ redovno objavljuje stripove, intervjue i tekstove iz Srbije, Hrvatske, Rumunije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Grčke. Za 14 godina izlaženja, na stranicama ovog časopisa svoje radove objavilo je nekoliko stotina autora sa prostora čitavog Balkana. 
 
Kao rezultat toga, na 11. Međunarodnom salonu stripa 2013. godine „Strip Pressing“ je proglašen za najbolje domaće strip izdanje a „SIIC-Niš“ za najboljeg domaćeg strip izdavača.
 
Na izložbi će govoriti Marko Stojanović, Bojan Vukić, Dejan Kostić, Dragan Stokić Rajački i Dejan Stojiljković.
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Tridesetak polaznika Rok akademije u Zaječaru (VIDEO)

28.07.2014 - 15:30
rok akademija
U sredu u Zaječaru počinje 48. po redu Gitarijada, najstariji Rok festival u Evropi. I ove godine, Gitarijada obiluje brojnim pratećim manifestacijama. Jedna od njih je i "Rok akademija", koja se, u okviru Gitarijade, održava treću godinu za redom. Akademiju u Zaječaru pohađa oko 30 ak polaznika, članova bendova koji će nastupiti u polufinalu ovogodišnje rok manifestacije. Njih je tokom...Više

Bruno Langer iz Atomskog skloništa - Rokonačelnik 48. Gitarijade (VIDEO)

28.07.2014 - 10:45
foto: nocturnemagazine.net
Rokonačelnik 48. Gitarijade biće Bruno Langer, frontmen „Atomskog skloništa“ – odlučeno je na sednici Organizacionog odbora Gitarijade. Bruno Langer rođen je u Rijeci 1949. godine. „Atomsko sklonište“ nastalo je u Puli februara 1976. godine i traje do danas. Atomsko sklonište je jedna od najznačajnih grupa Bivše Jugoslavije, jer traju dovoljno dugo da se njihova publika svrstava u nekoliko...Više

Odabrano 14 polufinalista 48. Gitarijade (VIDEO)

29.05.2014 - 15:15
Gitarijada press
Na ovogodišnji Konkurs za učešće demo bendova pristiglo je 218 prijava iz 7 zemalja regiona, od čega je odabrano 14 bendova koji će nastupiti na ovogodišnjoj, 48. zaječarskoj Gitarijadi, saopšteno je, između otalog, na konferenciji za novinare održanoj u Za media centru.Više