Zaječar: U 19 sati otvaranje izložbe MILA MOJA - dečije igračke od praistorije do danas

23.12.2018 - 15:30
Zaječar
Za media

"Mila moja - izložba dečijih igračaka od praistorije do danas" naziv je izložbe koja će večeras u 19 sati biti otvorena u galeriji Narodnog muzeja "Zaječar".

U muzejskim zbirkama u Srbiji, pored predmeta tzv. lepe umetnosti i reprezentativnih primeraka kulturne baštine, u velikom broju postoje predmeti koji pripadaju običnim ljudima, predmeti iz svakodnevne upotrebe u privatnom i javnom životu, gde posebno mesto zauzimaju dečije igračke. 

Projekat Narodnog muzeja u Zaječaru: "Mila moja - izložba dečijih igračaka od praistorije do danas" je saradnja kustosa arheologa, etnologa i istoričara umetnosti. 

Iz zbirki šest muzeja - Narodnog muzeja u Zaječaru, Narodnog muzeja u Požarevcu, Muzeja Krajine u Negotinu, Zavičajnog muzeja u Jagodini, Zavičajnog muzeja u Knjaževcu i Muzeja Srema u Sremskoj Mitrovici, prezentacijom kolekcija od praistorijskih igrački do današnjih igračaka, rasvetlićemo život i igru dece i uspostaviti interaktivni odnos ovog muzejskog sadržaja, poručuju iz zaječarskog muzeja.

 
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.