Zaječarska TAJANSTVENA FIOKA u čast nagrađenih na 9. Međunarodnom festivalu za decu ZajeČAR

16.05.2018 - 09:30
Zaječar
Za media

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine “Zoran Radmilović” sinoć je završen 9. Međunarodni festival za decu “ZajeČAR”. 

Tročlani žiri u sastavu: Žoro Ivanov, predsednik i članovi žirija Miloš Đuričić i Nataša Petrović, doneo je odluku da nagrada za najglasniji aplauz pripadne Pozorištu lutaka Niš, za predstavu “Damojed”, nagrada za pozorišne  inovacije i kolektivnu igru Državnom lutkarskom pozorištu iz Vidina za komad “Bajka o ribaru i ribici”, a nagrada za rediteljsku poetiku i scenski izraz Kazalištu Virovitica i Kazalištu lutaka Zadar za koprodukciju predstave “Kaštanka”. 

U čast nagrađenih odigrana je premijera predstave “Tajanstvena fioka” Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović", po tekstu Juliuša Volskog, u režiji Žora Ivanova. Ova dramsko lutkarska predstava oduševila je najmlađu publiku. 

Na sceni su se kroz svoje likove odlično predstavili Nataša Petrović, Sanja Nedeljković, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Ana Tanasković i Vladimir Milošević. "Naša nova predstava po mnogo čemu je drugačija. Publika je to prepoznala i oduševljeno komentarisala pojedine scene, a duhoviti dijalozi praćeni su smehom i aplaudiranjem. Pozorišna sala puna pozitivne energije, ima li čega lepšeg za glumce?" - rekli su pozorišni akteri.

Svetla zaječarske pozornice biće još dugo upaljena za predstavu “Tajanstvena fioka”, poručuju iz teatra "Zoran Radmilović".

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.