Zaječar obeležava Svetski dan muzike

Prigodnim programom, danas se u Zaječaru obeležava Svetski dan muzike.

Program počinje u 18.00 sati, na gradskom trgu, kada će nastupiti učenici Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, Gradsko-pevačko društvo „Stevan Mokranjac“ i Kamerni hor „Lavirint“.

Ovim programom, završava se i nova manifestacija klasične muzike „Zaječarsko muzičko proleće“ koja se organizuje tokom poslednja tri dana proleća i prvog dana leta.

Svetski dan muzike biće obeležen i na Feliks Romulijani koncertom grupe EYOT.

Srpska muzička grupa Eyot iz Niša osnovana je 2008. godine. Pobednici su takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF 2012. u Кanu. Posle ovih značajnih nastupa gostovali su u više od dvadeset zemalja, među kojima su Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Кina, Češka, Nemačka, Grčka, Velika Britanija, Francuska, Litvanija, Poljska, Rusija, Severna Makedonija, Crna Gora, Rumunija…

Кarte za koncert grupe Eyot, koja se smatra najvažnijim džez sastavom novije generacije, mogu se kupiti u Narodnom muzeju „Zaječar“ i na lokalitetu Feliks Romulijana. Početak koncerta je u 21 sat.

foto: zaječarsko pozorište

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *