Promocija jubilarne 50. Buktinje u Negotinu

12.06.2017 - 15:00
Negotin
Za media

U kafe klubu CINEMA u Negotinu održana je promocija jubilarnog 50. broja časopisa za književnost, umetnost i kulturu Buktinja. Tema jubilarnog broja Buktinje je buntovna i uticajna umetnost i kroz taj rakurs je obrađeno više oblasti i tema, a časopis su predstavili: Miljan Ristić, glavni urednik časopisa, Saša Skalušević Skala, član redakcije i autori: Tamara Lucić Dinić, Branislav Radulović, Dragoljub Firulović Džo i Isidor Igić.

 Akcenat je stavljen na rock and roll i punk kao muzičke pravce, ali i kao odnos prema životu, kao ideja i filozofija. Shodno tome, pisano je o muzici, filmovima, književnosti. Objavljeni su radovi pobednika 24. Pesničkih rukoveti.

Jubilarna Buktinja satkana je od poezije, priča, eseja, recenzija, prevoda… Obrađen je razvoj rock and rolla u Negotinu i predstavljeno je preko 60 negotinskih bendova, počevši od sredine pedesetih godina prošlog veka, pa do današnjih dana. Takođe, objavljeni su i tekstovi pesama 9 negotinskih bendova. Na taj način obuhvaćeno je nekoliko stotina autora i muzičara iz Negotinske Krajine. To je bio osnovni cilj, da jubilarna Buktinja bude svojevrstan omaž tim ljudima, a samim tim i rock and rollu, undergroundu, tj. onom drugom Negotinu koji se često oslovljava i kao NITOGEN. Iz tog razloga promocija je i bila koncipirana kao jednovečernji muzički festival. Bio je to spoj pisane reči i muzike, spoj književnosti i rock and rolla. 

U toku promocije kantautor i muzičar iz Majdanpeka, Isidor Igić je na akustičnoj gitari svirao svoje pesme, a nakon toga je usledio i koncert negotinskih bendova: Badmash, Storm i Fubar.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Promocija 47. broja časopisa Buktinja u Negotinu (FOTO)

08.09.2016 - 11:45
U sredu, 7. septembra u Todorčetovom konaku Muzeja Hajduk Veljko u Negotinu, održana je promocija 47. broja časopisa za književnost, umetnost i kulturu "Buktinja". Nakon uvodne reči direktora Muzeja Krajine Ivice Trajkovića, prisutnima su se obratili urednik Buktinje Miljan Ristić i autori: Radojka Plavšić,Saša Stojčić, Saša Stanimirović, Vlasta Mladenović i Saša Skalušević Skala, koji su čitali...Više

Promovisan časopis "Buktinja" u Zaječaru (VIDEO)

08.03.2017 - 15:45
U Omladinskom centru u Zaječaru sinoć je održana promocija negotinskog časopisa "Buktinja". Na promociji su govorili članovi uredništva ovog časopisa za kulturu - Miljan Ristić, Saša Skalušević Skala i Radojka Plavšić. Osim njih, svoje priče čitali su i zaječarski autori, čiji su radovi do sada objavljeni u "Buktinji". Organizator promocije bio je Centar za kulturu i turizam grada Zaječara.Više