Uspešno prvo veče 50. jubilarne Gitarijade (FOTO)

12.08.2016 - 04:15
Zaječar
Za media
gitarijada.org

Kiša koja je počela da pada na samom početku, nije sprečila mnogobrojne posetioce da se ipak okupe na gradskom stadionu na Kraljevici i zajedno sa učesnicima prosleve jubilej vredan pažnje. 

Prve tamičarske večeri 50. zaječarske Gitarijade u polufinalu je nastupilo šest demo bendova i to LSD (Banjaluka), Belo u boji (Gornji Milanovac), Brat (Užice), KBK (Čačak), Disciplinski postupak (Kuršumlija) i Klot (Beograd).

Nakon nastupa demo bendova za prvu polufinalnu noć tročlani žiri u sastavu: Jadranka Janković, PR Gitarijade i rok novinar, Đule Van Gogh i Aleksandar Petrović Orthodox Celts, jednoglasno je odlučio da će se u finalu ovogodišnje Gitarijade naći bendovi: LSD (Banjaluka), Brat (Užice) i Klot (Beograd). Večeras će nastupiti još šest demo bendova od kojih će se još tri plasirati u finale.

Rokonačelnici 50. Gitarijade su članovi benda Zlatni prsti, benda koji je zapravo pokrenuo zaječarsku Gitarijadu, ali i pobedio na Gitarijadi 1974. godine. Ključeve grada uručio im je gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović.

U revijalnom delu programa prve večeri festivala, osim aktuelnih rokonačelnika nastupili su i: Teška industrija, Ritam nereda, Orthodox Celts i Van Gogh.

Ranije, tokom dana, u Radul begovom konaku u Zaječaru je otvorena izložba pod nazivom "Zaječarski strip", a na Trgu Oslobođenja održan je muzički program Gitara za sve, na kome je nastupilo stotinak mladih gitarista, polaznika Kreativnog kursa gitare.

Drugog dana festivala, osim 6 polufinalista, nastupiće i Bjesovi, Eyesburn i Riblja čorba, a program počinje u 19 sati.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.