Otvaranje multimedijalnog vizitorskog centra na Romulijani

11.07.2016 - 13:00
Zaječar
Za media

Sutra će na Feliks Romulijani, u 12 sati, biti svečano otvoren multimedijalni centar za posetioce na ovom arheološkom nalazištu.

Otvaranjem ovog objekta završava se projekat HERA, najveći u kome je učestvovao Narodni muzej Zaječar, rekao je na konferenciji za novinare direktor Bora Dimitrijević. On je podsetio da je u projektu učetvovalo 8 zemalja Jadranskog basena, trajao je 29 meseci, a zahvaljujući sredstvima od blizu 600.000 evra, na Romulijani je interpretacija kulturnog nasleđa podignuta na najsavremeniji tehnološki nivo, koji ovakav lokalitet pod zaštitom UNESCO-a i zaslužuje, dodao je Dimitrijević.

Svečanosti povodom završetka ovog značajnog projekta prisustvovaće Majkl Devenport, šef delegacije EU u Srbiji, Rasim Ljajić, ministar Trgovine i telekomunikacija, Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner, kao i predstavnici Ministarstva kulture i Grada Zaječara.

Kako je novinarima najavio dr Dejan Krstić, muzejski savetnik, ovaj događaj biće upotpunjen etno-muzikološkim performansom u kome će na kavalu nastupiti Miloš Jakovljević i Stefan Radovanović na gajdama, fruli i duduku.

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Prezentacija Romulijane uz najsavremeniju tehnologiju

23.12.2015 - 15:30
Danas su u Zaječaru predstavljeni rezultati projkta HERA "Održivo upravljanje turizmom u okviru jadranskog nasleđa". Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije prof. dr Lukrecija Đeri, direktor Narodnog muzeja Zaječar Bora Dimitrijević i koordinator na projektu HERA Miljana Golubović istakli su važnost učešća Srbije u ovom projektu. Na lokalitetu Feliks...Više