O pravoslavnoj kulturi danas - đakon Nenad Ilić

09.05.2016 - 19:45
Zaječar
Za media

U Zaječaru će u utorak, 10. maja, biti organizovano predavanje "Pravoslavna kultura danas". O ovoj temi, od 19 sati u sali zaječarskog pozorišta, govoriće đakon Nenad Ilić, jedan od najistaknutijih stvaralaca u savremenoj srpskoj pravoslavnoj kulturi. 

Nenad Ilić (1954) počeo je da studira arhitekturu, ali je prešao na pozorišnu režiju. Deceniju nakon diplomiranja, režirao je pozorišne predstave po beogradskim scenama, pisao pozorišne tekstove, bio asistent na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, umetnički direktor u više beogradskih pozorišta i pozorišnih scena, da bi početkom devedesetih upisao teologiju. Rukopoložen je u čin đakona.

Nakon toga je režirao i napisao TV projekte, kao što su dugometražni dokumentarni filmovi "Sveti Nikolaj srpski" i "Ava Justin", serije "Liturgija", "Ikona" i "Konstantinovo nasleđe". Napisao je scenario za stripove serije "Svetitelji" i više knjiga crkvene tematike. Sa suprugom Anastasijom -Vesnom, koautor je knjige za djecu "Tajanstveno putovanje", uređivao je multimedijalna CD-ROM izdanja, a pokrenuo je i uređivao časopis "Iskon". Autor je romana "Carigradski drum".

Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.