Otvorena izložba ikona Zorice Cvetković u Knjaževcu (VIDEO)

20.10.2015 - 13:30
Knjaževac
Za media
U Domu kulture u Knjaževcu otvorena je izložba Ikona, slikara Zorice Cvetković iz Minićeva. Ova učiteljica, se slikanjem se bavi iz hobija, a osim ikona, na izložbi su se mogli videti i veliki formati sa reprodukcijama fresaka iz brojnih srpskih manastira.
 
Uz zvuke knjaževačkog hora Sveti Stefan Kralj Dečanski, mnogobrojna publika uživala je u 30 -ak ikona, koliko je izloženo u holu knjaževačkog Doma kulture.
 
Zorica Cvetković, prosvetni radnik iz Minićeva, slikanjem se bavi već 20 godina. Slikanje ikona tehnikom ulje na dasci, platnu i medijapanu je njena velika ljubav, što objašnjava i naziv njene prve samostalne izložbe "Iz duše". O Zoricinim ikonama, na otvaranju izložbe, govorila je Milica Mihajlović, istoričar umetnosti.
 
Zorica Cvetković je do sada učestvovala na mnogim grupnim izložbama širom Srbije, a njene ikone nalaze se  u nekoliko crkava u Timočkoj krajini, u manastiru Suvodol, Ministarstvu prosvete, Olimpijskom komitetu, ali i u Americi, Švajcarskoj i Bugarskoj, a najviše ih je u domovima njenih prijatelja.
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Zorica Cvetković iz Minićeva - učiteljica, slikar, ikonopisac (VIDEO)

14.05.2014 - 12:00
ikone
Zorica Cvetković iz Minićeva je učiteljica, ali se bavi i slikarstvom. Svoju ljubav prema slikanju prenosi i deci kojoj predaje u školi. Sasvim slučajno, počela je da slika i ikone i to je ono u čemu se potpuno pronašla. Njene ikone, osim u njenom domu i domu njenih prijatelja, nalaze se u Crkvi u Minićevu, u Ministarstvu prosvete, Olimpijskom komitetu Srbije, ali i u Americi.Više

Izložba ikona Zorice Cvetković u Knjaževcu

16.10.2015 - 13:15
Izložba ikona "Iz duše" Zorice Cvetković iz Minićeva, biće otvorena u ponedeljak, 19. oktobra, u 20 sati, u galeriji Doma kulture u Knjaževcu. Zorica Cvetković, učiteljica iz Minićeva, već dve decenije slika ikone tehnikom ulja na dasci, platnu i medijapanu. Učestvovala je na mnogim grupnim izložbama u Knjaževcu, Zaječaru i Rači Kragujevačkoj, a njene ikone nalaze se u nekoliko crkava u Timočkoj...Više