Nakon završenog online glasanja, poznata imena svih polufinalista 49. Gitarijade

12.07.2015 - 09:45
Zaječar
gitarijada.org
Nakon obrade podataka za učešće demo bendova u tamičarskom programu 49. GITARIJADE putem online glasanja, utvrđeno je, da je izvestan broj bendova koristio tehničke mogućnosti van pravila Konkursa. Revizijom svih glasova, ustanovljen je tačan broj regularnih IP adresa, u beleškama sistema za glasanje. 
Selekciona komisija 49. Gitarijade u sastavu: Branimir Lokner (predsednik), Nenad Kuzmić, (član), Dragiša Radulović (član), Igor Polak (član), i Marko Ranđelović (član), rezimirala je obrađene podatke i konstantovala, da su se u završni program 49. GITARIJADE, na osnovu online glasanja plasirali sledeći bendovi: 
 
1. KRSTAŠI / SRB, Kraljevo (1885 glasova)
2. ROBINOVI HUDOVI / BiH, Banja Luka (1725 glasova)
 
Podsetimo,  Selekciona komisija 49. konstantovala je da su na Konkurs za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi u Zaječaru prispele ukupno 233 validne prijave iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bugarske, u skladu sa propozicijama. 
Za učešće u takmičarskom programu 49. Gitarijade, po Odluci Selekcione komisije ranije su se već kvalifikovali sledeći bendovi: 
 
1. MECE - SRB, Beograd
2. DAS RAGE - CRO, Vukovar
3. SINOVI - BiH, Lukavac
4. JENNER - SRB, Beograd
5. HiQulus - SRB, Novi Sad
6. MERIAN - BUL, Plovdiv
7. Y.O.X - SRB, Valjevo
8. HURLEUR - SRB, Negotin
9. UP N' DOWNS - SLO, Mozirje
10. SVEMIRCI - SRB, Beograd
11. WIND STAIN – CRO, Čakovec
12. SYLETH – CRO, Rijeka
 
 
Ovih 14 bendova koji su se plasirali u završni program 49. GITARIJADE, steklo je i pravo učešća na Rock Akademiji, koja će u Zaječaru biti održana uoči Festivala. 
 
Nagrade 49. Gitarijade za koje će se ovi bendovi takmičiti su:
 
Pobednik 49. Gitarijade po oceni stručnog žirija – (snimanje, izdavanje albuma i PR podrška) 
Pobednik 49. Gitarijade sa područja Republike Srbije – (snimanje, izdavanje albuma i PR podrška) 
Pobednik 49. Gitarijade po glasu publike – (snimanje video spota i PR podrška). 
 
Ovogodišnja Gitarijada će biti održana od 29. jula do 1. avgusta.
Oceni: 
Još uvek nema glasova. Budi prvi koji će glasati.
Povezane stranice: 

Ustanova Gitarijada objavila imena 12 polufinalista (VIDEO)

30.06.2015 - 12:15
Za učešće u takmičarskom programu 49. Gitarijade, po odluci Selekcione komisije kvalifikovalo se 12 bendova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Bugarske: 1. MECE - SRB, Beograd 2. DAS RAGE - CRO, Vukovar 3. SINOVI - BiH, Lukavac 4. JENNER - SRB, Beograd 5. HiQulus - SRB, Novi Sad 6. MERIAN - BUL, Plovdiv 7. Y.O.X - SRB, Valjevo 8. HURLEUR - SRB, Negotin 9. UP N' DOWNS - SLO,...Više

Završena 48. zaječarska Gitarijada (VIDEO)

05.08.2014 - 09:45
pobednici
Sinoć je u Zaječaru završena 48 Gitarijada,nastariji rok festival na Balkanu. Po oceni stručnog žirija, koji je ove godine bio internacionalni, od 14 demo bendova, pobedila je grupa Holographic Human Element iz Travnika. Njima pripada nagrada snimanja albuma, ali i usluge besplatne promocije benda u javnosti. Po oceni zaječarske publike, najbolji su bili „Meda,Vuk i Sandokan“, grupa iz Petrovca...Više